L’escola del Centre Artístic Musical de Bétera, s’inicia l’any 1969, paral·lelament a la reconstrucció de la banda amb músics i instruments de les dos antigues societats musicals que havien a Bétera, abans de la guerra civil espanyola.

És el seu primer director En Blay Sales –pianista-. S’imparteixen les classes al Castell i després a la casa del carrer Sant Miquel. L’any 1970 es fa càrrec de la banda i l’escola En Manuel Campos Vivó –trompa solista de la Banda Municipal de València-.

El nombre de xiquets/etes va augmentant, i col·laboren com a professors els músics: José Dasí Aloy (saxo) i Ismael Palacios Ballesteros (fliscorn).

Es sol·licita la docència de Mª Teresa Pià Carretero –filla de Bétera- pianista i professora del Conservatori de Música de València. Es contracta En Rodolfo Campos Vivó perquè impartira les classes d’instrument de vent fusta. Les de vent metall les impartirà el director En Manuel Campos Vivó. Aquesta dualitat de professors d’instruments és molt comú en aquestes dècades, en la qual no es podia contractar tants professors com diversitat d’instruments es tocaven.

Els alumnes es preparaven a l’escola per examinar-se amb la modalitat de “LLIURE” al Conservatori amb la Llei del Pla 66.

Prompte col·laboren com a professors els primers estudiants de Conservatori: Vicent Aloy Bes, Josepa Campos Aparisi i Jorge Peris Pérez.

En aquest període es fan les classes al C/ Colon i C/ Estació (antiga caserna de la Guàrdia Civil) –actual “Palauet”-. L’any 1979 canvià el director de la banda i es fa càrrec En Josep Alamà Gil, qui dona un estímul important a l’escola, donant-li una estructura molt ben definida. Posteriorment s’amplien els professors d’instrument per cada especialitat i s’inicia l’estudi de la corda.

Continuen amb la direcció de l’escola, coincidint amb una època de molta activitat i amb independència de la direcció de la Banda, des de aquest moment prenen aquest càrrec Josepa Campos Aparisi, Rosario Asensi Ramón, Julio Asensi Izquierdo, Juan Vicente Gil Fuentes (des de el curs 2008/2009 fins al curs 2010/2011), Ernest Aparisi Moreno (curs 2011/2012) i Luis Martínez Martínez (des de el curs 2012/2013 fins al curs 2014/2015).

En l’actualitat Víctor Gámez Zaragozá es l’encarregat de portar la direcció de l’escola, vetlant per un ensenyament al mateix temps reglat i amb un caràcter motivador i social.

A dia de hui, l’escola conta amb 28 professors/es de totes les especialitats que formen part de les agrupacions i 290 alumnes de les distintes etapes formatives, infantil, elementals i professionals, així com l’ensenyament amateur per a membres de les agrupacions.