Orquestra de Corda del Centre Artístic Musical de Bétera

L’any 1992, sota la presidència de Francesc Peris i Valls i apadrinada pel reconegut pintor valencià i fill adoptiu de Bétera,Francisco Lozano Sanchis, naix la Jove Orquestra de Cambra del CAMB. Aquesta iniciativa tenia com a objectiu principal  oferir un context musical motivador on els alumnes de corda de l’escola de música pogueren ampliar la pràctica instrumental. Durant els seus inicis i al llarg de quasi una dècada es fa càrrec de la direcció de l’agrupació Jesús Romero Redondo.

Després d’uns anys d’inactivitat on semblava que el projecte s’havia esllanguit, al setembre de 2006 reapareix l’Orquestra de Corda del Centre Artístic Musical de Bétera. Aquest nou impuls comptava amb el suport del CAM però la revifada no haguera estat possible sense la implicació personal de Víctor Gámez Zaragozá, músic de la casa, professor de l’escola de música i un dels referents del Centre Artístic Musical, que es féu càrrec de la batuta fins l’any 2011.

En el concert de Santa Cecília d’aquest any pren el relleu en la direcció Carlos V. Durá Durá que aquest mateix curs també s’havia fet càrrec de l’Orquestra Juvenil del centre. Durant aquest període i, gràcies a la tasca engrescadora de Carlos Durá i a la contínua incorporació de músics de corda formats en l’escola de la societat, l’orquestra s’ha consolidat i, tot i la joventut dels seus components, ha estat possible assolir un repertori divers i ambiciós, amb projectes singulars i col•laboracions amb diversos solistes vinculats al CAM de Bétera. També s’han fet realitat un projecte tan apassionant com l’enregistrament del disc Mixtures juna a l’Associació Cultural l’Aljama de Bétera, un repte que ens ha permés redescobrir des de les cordes el repertori tradicional de la música valenciana i que tant ens ha fet créixer musicalment.