Des de l’aplicació del sistema educatiu LOGSE, i fins a avui dia en la LOE, en els estudis musicals s’ha optat per una formació mes integral, és a dir, no merament en la pràctica instrumental si no també en tots els aspectes que l’envolten. Un d’aquests aspectes és la pràctica de música en grup, pel que l’assignatura de Música de Càmera té un paper molt important en aquesta formació.

Des de l’Escola del Centre Artístic Musical de Bétera oferim aquesta assignatura no solament als alumnes que estan cursant els estudis corresponents, sinó a tots els membres de la societat, encara que s’hagueren apartat dels estudis musicals, perquè creiem que açò beneficia a tots (Banda, Orquestra).

Els grups de càmera que es formen en cada curs vénen configurats per la disponibilitat dels alumnes, intentant cercar les formacions més idònies i interessants per a poder treballar. Aquestes son: Quintet de vent, Quartet de Vent, Quartet de clarinets, trio de Vent, Quintet de Metall, quartet de Metall, Grup de Percussió, Quartet o quintet de Saxos, a més de duos amb piano.

Les classes són setmanals, tenen un professor al seu càrrec, els objectius es marquen al començament del curs segons agrupació i nivell dels seus integrants, i es participa en les audicions de l’Escola. Durant els últims anys els grups de càmera han participat en actes organitzats per l’Ajuntament de Bétera, (Lliurament de Beques Culturals, Setmana de la Tercera Edat,…) l’Institut de Bétera, la “Trobada d’Escoles en Valencià”, i altres.